Szinetár Dóra rászorulókon segít Debrecenben

2014. december 13., szombat, Debrecen

Szinetár Dóra színésznő pro bono vállalta, hogy a Szeretetszolgálat kampánya mellé áll, sőt, hogy személyesen is segít az ételosztásokban, adományozásokban. December 13-án szombaton éppen ezért Debrecenbe látogat, hogy adományozásra buzdítson, valamint az MRSZ-en keresztül élelmet is oszthasson a rászorulóknak.

A Református Szeretetszolgálat karácsony közeledtével a szünidőt éhesen töltő gyermekekre figyel. A segélyszervezet adventi adománygyűjtő kampányának elsődleges célja az, hogy rávilágítson: több tízezer gyermek él ma Magyarországon felfoghatatlan és elfogadhatatlan szegénységben. Számukra egyetlen tál meleg étel is óriási segítséget jelent.

Részletes program:
December 13. 15:00 óra: Szinetár Dóra a debreceni Csapó utcai bevásárlóközpontba látogat, hogy az MRSZ önkénteseinek munkáját segítse, felhívja a jelenlévők figyelmét az adományozás fontosságára.
December 13. kb. 15:45 óra: a Füredi úti bevásárlóközpontban köszönti a színésznő a vásárlókat és adományozókat.
December 13. kb. 16:30 óra: egyeztetett helyen adományt oszt az MRSZ adománykérő listáján szereplő támogatottaknak.
December 13. kb. 17:00 óra: az MRSZ munkatársai és Szinetár Dóra együtt látogatnak el néhány nehéz körülmények között élő debreceni családhoz, hogy karácsony közeledtével az MRSZ ajándékaival meglephessék őket.

További akciók:
A Kék Vödör-tartós élelmiszer gyűjtési akcióban részt vett a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Debreceni Tankerülete is, így a Reménysugár Nappali Melegedőben az adományok osztásában részt vesz Pappné Gyulai Katalin, a KLIK Debreceni Tankerületének vezetője.

Ezen események mellett a Szeretetszolgálat több akciója is folytatódik a hétvégén Debrecenben, így december 12-én a Dorcas Segélyszervezettel közösen várják a tartós élelmiszer felajánlásokat a Kék Vödrökbe a Fürdei úti bevásárlóközpontban, 16 és 20 óra között. Szintén folytatódik az adománygyűjtés december 13-án, a Füredi úton, a megszokott 16 és 20 óra közötti időben.

Várják az adományokat a Csapó utcai bevásárló központban is, 14 és 20 óra között. Utóbbi helyszínen kézműves foglalkozásokat is tart a Szeretetszolgálat, valamint egy meglepetés előadással is kedveskednek a vásárlóknak és adományozóknak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.