Teremtés Hete

2014. szeptember 28., vasárnap, Mindenhol

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa szeptember utolsó és október első vasárnapja közötti időszakban rendezi meg a Teremtés Hetét.

Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa – a korábbi évekhez hasonlóan – azzal a reménységgel tekint a szeptember utolsó és október első vasárnapja közötti időszakra, hogy azokban a napokban gyülekezeteink és intézményeink szép rendezvényeken együtt gondolkodnak az energia és klímaváltozás témájáról, valamint arról, hogy az egyházaknak milyen szerepe és hangja legyen e tekintetben, különös tekintettel a mértékletességre és az újrahasznosításra.

Az ökumenikus nyitó-istentisztelet 2014. szeptember 28-án (vasárnap) 10 órakor lesz a Balatonboglári Evangélikus Templomban (8630 Balatonboglár, Hétház u. 17.).

A Teremtés Ünnepén már hagyományosnak mondható ökogyülekezeti díjátadóra a Teremtés Hete nyitó-istentiszteletén kerül sor. Az ökogyülekezeti címet 2014-ben megpályázott és elnyert gyülekezetek szeptember 28-án, vasárnap 10:00-kor, a Balatonboglári Evangélikus Egyházközség templomában vehetik át az oklevelet és emlékplakettet.

További helyi programok a kapcsolódó letöltések között.

Letölthető segédanyag • Kiegészíthető plakát

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.