Múzeumok éjszakája

Immáron 16. alkalommal nyílnak meg június 23-án, szombat éjszaka a múzeumok, hogy számtalan, jobbnál jobb programmal készüljenek a látogatók számára. Ezen az estén természetesen a református kötődésű kiállítóhelyek is látogathatóak lesznek, ezek programjait válogattuk most össze.

 

Budapest

 

A Bibliamúzeum és Műemlékkönyvtár (Ráday Gyűjtemény) vezetett könyvtárlátogatással, időszakos kiállításokkal, színvonalas előadásokkal és az Eötvös Vonósnégyes koncertjével készül 18 és 23 óra között.

 

Részletes program: https://muzej.hu/hu/bibliamuzeum-es-muemlekkonyvtar-raday-gyujtemeny

 

 

Debrecen

 

A ritka, középkori ezüst könyvkötés kiállítása, a Jónásról szóló bábelőadás, a Kollégiumok Bora és Szabó Magda kedvenc zsoltárai mellett számtalan egyéb program várja két kiállítóhelyen az érdeklődőket.

 

Részletes program: 

 

- Debreceni Református Kollégium Múzeuma (17 és 00 óra között): https://muzej.hu/hu/debreceni-reformatus-kollegium-muzeum

- Szabó Magda Emlékház (16:45 és 23 óra között): https://muzej.hu/hu/szabo-magda-emlekhaz 

 

 

Kecskemét

 

Ásványcsiszolás, rendhagyó tárlatvezetés, borkostoló, és reformkori játszóház gyermekeknek és gyermeki lelkűeknek: mindenkit szeretettel hívnak a Ráday Múzeumba 18 óra és 23:30 között.

 

Részletes program: http://muzeumokejszakajakecskemet.hu/raday-muzeum-2018

 

 

Pápa

 

Állandó és időszakos kiállítással (köztük a nemrég nyílt Hajlék az örökkévalóságban című remek tárlattal) valamint kézműves foglalkozással várják a kicsiket és nagyokat, 18 és 22 óra között a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeiben.

 

Részletes program: https://muzej.hu/hu/dunantuli-reformatus-egyhazkerulet-tudomanyos-gyujtemenyei