HIT 2018

A 2018. október 25-26. közötti Hagyomány, identitás, történelem című (HIT2018) konferenciára előadók jelentkezését várjuk.

A konferencia célja, hogy minél több történeti megközelítésből (egyház-, művelődés-, társadalom-, mentalitás-, kultúrtörténet, néprajz, teológia) vizsgálja a magyar reformátusság közel fél évezredes történetét, lehetőséget adva arra, hogy a különböző tudományágak művelői találkozhassanak és eredményeikről, nézőpontjaikról, kérdésfeltevéseikről eszmét cserélhessenek.

 

A konferencián 20 perces előadás tartására 2018. július 31-ig az absztrakt (1500 leütés) és a rövid biográfiai ismertető (név, végzettség, aktuális pozíció, elsődleges kutatási terület, max. 200 leütés) elküldésével lehet jelentkezni, amelynek beérkezte után a szervezőbizottság dönt az előadás programba vételéről 2018. szeptember 1-ig. Kérjük, hogy részvételi igényét és a kért dokumentumokat a lanyi.gabor@kre.hu –ra küldje.

 

Az előadók számára útiköltség-térítést, illetve szállást biztosítunk, amelynek igénylését a konferencia regisztrációs felületén lehet majd megtenni 2018. szeptember 15-ig. Előre is tisztelettel kérjük a határidők betartását, mert azon túl már nem tudunk szállásfoglalást intézni. Az elhangzott előadásokat tanulmánykötetben jelentetjük meg előreláthatólag 2020 folyamán.

 

 

 

A konferenciáról bővebb információ kapható az alábbi elérhetőségen: dr. Lányi Gábor, lanyi.gabor@kre.hu, +36 30 183-2372

 

Szervezők: Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Egyháztörténeti Tanszéke, Babes-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző Kara és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány.

 

Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kar (1092 Budapest, Ráday utca 28.)

 

Időpont: 2018. október 25-26. (csütörtök-péntek)

 

------------------------------------------------------------------------------------------ 

 

Az esemény programjáról és a résztvevői jelentkezésről később nyújtunk tájékoztatást.