Kép: „Csak béke legyen!” }}

„Csak béke legyen!”

„Imádkozzunk politikusainkért és kérjük Istent, adjon nekik józanságot" – fogalmazott Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke szerda este a Dunamelléki Református Egyházkerület székházában, ahol Balog Zoltán volt miniszterrel a társadalmi felelősségvállalásról beszélgettek az „Újra néven nevezzük" című kiadvány alapján.

Tovább a teljes cikkre
Kép: És akkor minden megváltozott… }}

És akkor minden megváltozott…

Az elmúlt száz évben alapvetően változott meg a társadalom és az egyház is. Kolozsvári konferenciánk ezeket az átalakulásokat mutatja be.

Tovább a teljes cikkre
Kép: Néven nevezzük? }}

Néven nevezzük?

Alázat, önmérséklet, szerénység, tisztelet – mérvadóak-e a magyar politikusok számára? Erről is eszmét cserél Balog Zoltán leköszönő miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök az Újra néven nevezzük című kötet alapján.

Tovább a teljes cikkre
Kép: Zenés beszélgetések }}

Zenés beszélgetések

Immáron a harmadik alkalommal hívogatunk mindenkit az Adna kávézóba, hogy részese legyen a nagyszerű, baráti beszélgetéssel egybekötött zenés sorozatnak. Június 16-án, szombaton Karasszon Eszter - gordonkaművész és Szabadi Vilmos Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész gondoskodik majd a hangulatról.

Tovább a teljes cikkre

És akkor minden megváltozott…

Kereken száz éve, hogy véget ért az első világháború. Az eltelt évszázadban nem csak a társadalmat, hanem az egyházat is számos kihívás érte Kelet-Közép Európában: kolozsvári konferenciánk ezt az időszakot mutatja be.

Tovább a teljes cikkre