Megemlékezés a kommunizmus áldozatairól

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége, a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tisztelettel meghívja Önt az ún. „nagy októberi szocialista forradalom” kitörésének 100. évfordulóján szervezett eseményére. Ekkor emlékezünk Pógyor István, a Keresztyén Ifjúsági Egyesület titkára börtönben bekövetkezett halálának 64. évfordulójára és a kommunizmus egyházüldözésének további magyarországi áldozataira. 

A megemlékezés időpontja és helye: 2017. november 7. kedd 14-16 óra, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara (1092 Budapest, Ráday utca 28.)

 

(A teljes meghívó a képre kattintva érhető el.)

 

 

Az alkalom elején köszöntőt mond Huszár Pál főgondnok, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke és Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora. Az eseményen felszólal Földváryné Kiss Réka, Mirák Katalin, Máthé Áron és Csűrös András történészek, valamint Korzenszky Richárd perjel. A megemlékezést Kocsev Miklós dékán zárja le.

 

Az eseményen való részvétel ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük regisztrációs igényét a multfeltaras@reformatus.hu címen jelezze.

Szeretettel várjuk rendezvényünkre!