Berekfürdőn a Konfeszt

Immár második alkalommal gyűltek össze a fiatalok, hogy közösen beszélgessenek közéleti, társadalmi kérdésekről. A Konfeszt októberi hétvégéjén „A család, ifjúság és oktatás református szemmel” című témakörbe nyerhettek betekintést.

A balatonszárszói alkalomhoz hasonlóan ezen a hétvégén is kiváló előadóink segítették a téma feldolgozását. Magyar Balázs Dávid „Keresztény-református házasság. Hogy is van ez?!”, Százvai László „Kontraszt - a családi élet erkölcsi felelőssége(i) a XXI században”, Pusztai Gabriella „Református nevelés az iskola és közösségek összefogásában”, Pompor Zoltán „A jövő református iskolája, a református kerettanterv” míg Illés Boglárka „A mi jövőnk: kihívások és válaszok a fiatalok szemével” címmel tartottak elődást. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek az interaktivitásra is, így minden előadás után lehetőség nyílott kerekasztal-beszélgetésre vagy kérdések feltevésére is.

 

 

A fiatalok az előadásokon kívül hitmélyítő áhítatokon (Csűrös András), kommunikációs tréningen (Dunai Attila és Dunai Bence) valamint egy borvacsorán (Gál Helga) is részt vehettek.

A Konfeszt célja egy új, büszkén református és a közéletben aktívan résztvevő nemzedék összekovácsolása és képzése valamint egy új hálózat és aktív párbeszéd kialakítása a közélet mostani képviselői és a fiatal reformátusok között. A reformáció 500. évfordulójának emlékévében induló hét alkalmas képzés minden hónap egy-egy hétvégéjén, tematikus előadásokkal várja a közéleti témák iránt fogékony református résztvevőket. A Konfeszt Közéleti Kollégium idei képzésre közel 30, a Kárpát-medence különböző részeiről érkező református fiatal jelentkezett. A programsorozat első állomása Balatonszárszó volt, ahol a jelentkezők a külpolitika témakörét járták körül. 

 

 

A programsorozat fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke. A Közéleti Kollégium  Szabó Márton projektmenedzser és Gér András zsinati tanácsos segítségével, a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezésében és a Magyarországi Református Egyház támogatásával valósul meg.

 

 

A képválogatás ide kattintva érhető el.

Fotó és szöveg: Némedi-Varga Dávid, Szabó Márton