Kép: Törvényt módosítottak }}

Törvényt módosítottak

A mai ülésén a Zsinat több lényeges ponton is módosította az Egyház gazdálkodásáról szóló törvényt. A változások a református egyházi alapítványok további átláthatósága érdekében azok működését, felügyeletét is szabályozzák, egyértelműsítik.

Tovább a teljes cikkre
Kép: Őrizd a várat! }}

Őrizd a várat!

Nagyváradon tartották a református egység napját, ahol az egységes Magyar Református Egyház megalakulásának nyolcadik évfordulójára emlékeztek.

Tovább a teljes cikkre
Kép: A megtartó hit }}

A megtartó hit

Ünnepélyes keretek között adták át a reformáció félévezredes múltjára emlékeztető, szokatlan köztéri alkotást Budapesten. A Kálvin téren mostantól 95 darab, a környezetébe remekül illeszkedő kőlap hirdeti az egyházat megújító mozgalmat.

Tovább a teljes cikkre
Kép: Párbeszéd a keresztényüldözésről }}

Párbeszéd a keresztényüldözésről

A napjainkban – sajnos – ismét aktuálissá váló témáról tartottak egész napos konferenciát a Fővárosi Örmény Önkormányzat szervezésében.

Tovább a teljes cikkre
Kép: A megfigyelt egyház }}

A megfigyelt egyház

Az egyházak kommunista szorongatóiról szóló beszélgetést látott vendégül a Károli Gáspár Egyetem: a kerekasztal-beszélgetésen a kutatók nem mindenben értettek egyet, de abban egészen biztosan, hogy egy személy megítélésekor mindig egy teljes életutat kell vizsgálni, motivációkat kell tisztázni, de ha van felelősség, akkor azt ki kell mondani.

Tovább a teljes cikkre