Kép: A megfigyelt egyház }}

A megfigyelt egyház

Az egyházak kommunista szorongatóiról szóló beszélgetést látott vendégül a Károli Gáspár Egyetem.

Tovább a teljes cikkre
Kép: Az emberi lélek orvosi szempontból }}

Az emberi lélek orvosi szempontból

Vajon miként gondolkodik az emberi lélekről egy ismert szülész-nőgyógyász vagy egy biotechnológus professzor? Aki a modern tudomány legkorszerűbb eszközei segítségével segít nap mint nap „előállítani” az életet, gyakran találkozik olyan esetekkel, amelyeknek a törvényi környezete még szabályozatlan. Ilyenkor milyen etikai kérdések vetődhetnek fel?

Tovább a teljes cikkre
Kép: Konferenciát szerveztünk, amely a szovjet fogságba hurcolt reformátusokról szólt }}

Konferenciát szerveztünk, amely a szovjet fogságba hurcolt reformátusokról szólt

Egésznapos konferenciát tartottak a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán a gulág református áldozataira emlékezve november 22-én. A történelmi és teológiai perspektívákat is felmutató tanácskozáson egy vándorkiállítás is megnyílt, valamint egy forráskiadványt is bemutattak.

Tovább a teljes cikkre
Kép: Beszélgetés a „háromszülős” gyermekről }}

Beszélgetés a „háromszülős” gyermekről

Nemrégiben megszületett a világon az első gyermek, aki háromszülős mesterséges megtermékenyítés eredményeként jött a világra. Genetikai állományának nagy része szüleitől, egy kicsiny töredéke, az úgynevezett mitokondriális DNS pedig donortól származik, így a gyermeknek két biológiai anyja és egy biológiai apja van. Mit jelent ez a tudomány számára és hogyan tekinthetünk erre keresztyén szemmel? Erről beszélget Dr. Falus András genetikussal és Dr. Fazakas Sándor teológiai tanárral Nagy Katalin a Kossuth Rádió vezető szerkesztője.

Tovább a teljes cikkre