Kép: A kikapcsolódástól a győzelemig }}

A kikapcsolódástól a győzelemig

„Számomra a borászat és a minőségi borok képviselete jelenti a kikapcsolódást” – az idei BORUM-on a bácskossuthfalvi Dimalis Pincészet 2017-es évjáratú Rajnai Rizlingje nyerte el a Magyarországi Református Egyház Bora címet fehérbor kategóriában. Méhes Bélával, a pincészet egyik alapítójával hivatásról és hagyományokról beszélgettünk.

Tovább a teljes cikkre
Kép: Reformátusok Szárszói Konferenciája: már lehet jelentkezni }}

Reformátusok Szárszói Konferenciája: már lehet jelentkezni

Idén is szeretettel hívjuk a keresztyén szellemiségű érdeklődőket Szárszóra. Az újjáalakult konferencia idei témája a külső-belső migráció.

Tovább a teljes cikkre
Kép: „Angyal szól belőled, ha bort emlegetsz” }}

„Angyal szól belőled, ha bort emlegetsz”

Látogatóban Mészáros Pálnál, az idei BORUM vörösbor kategóriájának győztesénél.

Tovább a teljes cikkre
Kép: Zenés beszélgetések Karasszon Eszterrel II. }}

Zenés beszélgetések Karasszon Eszterrel II.

Szeretettel hívunk mindenkit április 21-én az Adna kávézóba, ahol folytatódik az a baráti beszélgetéssel egybekötött zenés sorozat, melyen Karasszon Eszter csellista és az általa meghívott művészek gondoskodnak a felejthetetlen estékről. Áprilisban Zsanett Szatzker harmonika-művészt látja vendégül.

Tovább a teljes cikkre
Kép: A politika kulisszái mögött }}

A politika kulisszái mögött

Beszélgettél már élőben politikussal vagy csak a tévéfotelből mondod el a véleményedet? Bár gyakori elvárás, hogy az egyház ne politizáljon, ennek nehéz eleget tenni. Szerinted minek minősül, ha egy lelkész az abortusz ellen kampányol vagy állást foglal a sokat vitatott gender-kérdésben?

Tovább a teljes cikkre