Bizonyságtétel útravalónak

2017. december 02., szombat

A Nyírségi Református Egyházmegye idén is megtartotta konfirmandusainak találkozóját Nyírbátorban.

A konfirmáció előtt álló fiatalok egy napra találkozhattak azokkal a társaikkal, akik szintén májusban tesznek majd fogadalmat. Közel 33 egyházközségből, több mint 400 vendég érkezett lelkészeik és hitoktatóik kíséretében. A jeles eseménynek - immáron hatodik éve - a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola adott otthont.

A rendezvény közös énekléssel indult a nyírbátori református templomban a helyi gyülekezet ifjúsági zenekarával, majd Gaál Sándor, a nyírségi egyházmegye esperese köszöntötte az egybegyűlteket. A közös áhítat Németh Nikoletta, segédlelkész vezetésével folytatódott, aki a Rómabeliekhez írt levél 10. fejezetének 9. verse alapján beszélt a megjelenteknek: „Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz."

Azután a közel 500 ember együtt sétált át a református általános iskolába, ahol megannyi színes program, közös éneklés és játék, vetélkedő várta az ifiseket. A lelkes nebulók meghallgatták a Gál Álmos debreceni fazekas bizonyságtételét és felesége Gál-Győri Márta lelkész énekes szolgálatát is.

A diákok Bodnár Máté ifjúsági lelkész irányításával egy érdekes vetélkedőn vehettek részt. A játék vezetője előzetesen bekért minden jelenlévő tiszteletestől egy személyes információt, a fiatalok pedig csapatokká alakultak és ki kellett találniuk vajon kiről szól a történet. Volt olyan lelkipásztor, aki színházi kellékesként kezdte pályafutását vagy olyan is megtörtént, hogy valaki átélt egy hurrikánt... A visszajelzések alapján "nagyon izgalmas, mókás" volt a közös mérkőzés a kamaszoknak.

Napközben a mátészalkai ifjúsági zenekar ifis csapata szolgált énekkel és pantomim játékkal. Útravalónak pedig az Életem Ifisként című bizonyságtételét kapták a vendégek. A nap énekléssel és közös imádsággal ért véget.

Pótor Melinda

Ez történik továbbiak →