Debreceni gyülekezetek jó gyakorlatai

Műhely:  Debreceni gyülekezetek jó gyakorlatai

Püski Eszter - Molnár Szabolcs: Konfirmáció reloaded

Kísérleti konfirmációs gyakorlat a Debrecen Nagyerdei és a Nagytemplomi gyülekezetekben. Az elmúlt néhány évben mindkét gyülekezet megváltoztatta a konfirmációi felkészítés módszertanát és tematikáját. A workshop alatt beszámolunk a változtatások legfontosabb elemeiről és az eddigi tapasztalatainkról. 

Arany Barbara – Személyesen

Személyes számontartás és gyülekezetszervezés Hogyan segíthetem, pásztorolhatom jól az egyes embereket úgy, hogy közben a közösségbe is behívom? A Debreceni Református Egyetemi Gyülekezetben kidolgozott modell bemutatása és közös gondolkodás arról, hogy ki hogyan tud pásztor lenni a maga nyájában. A 99 és az 1 problémája. Hogyan lehet egy-egy ember fontos, de mégis a közösség része? Lépések, kérdések. Bevált módszerek. Milyen alapon és milyen céllal?

Püski Dániel - Görögnek göröggé? A kulturális intelligenciáról röviden

Egy szubkultúrákkal teli világban az fontosabb, hogy megértsük a másik ember kultúráját, nyelvezetét, értékrendjét, érvrendszerét és céljait. Avagy mit kezdjek a rockerekkel, vegánokkal, hipszterekkel, a racionalistákkal, az X, Y, Z generációsokkal vagy csak az egyszerű nem keresztyén átlagemberrel? A kulturális intelligencia egyre fontosabb, mert e nélkül nagyon nehéz lesz az evangéliumot is átadni számukra.  

Bővebb info:

http://egyetemigyulekezet.hu  

http://refnagyerdo.hu/  

http://nagytemplom.hu

Ez történik továbbiak →