Tiniből tanítvány

2015. szeptember 23., szerda

Ezzel a címmel jelent meg nemrégiben a dunamelléki egyházkerület Ifi-kap-tár sorozatának legújabb kiadványa, mely a gyülekezeti ifjúság tanítványozásához nyújt támpontokat.

A Dunamelléki Református Egyházkerület gondozásában kiadott Ifi-kap-tár füzetek a Parókia portálon megtalálható, ifjúsági szolgálatot segítő honlap olvasóinak éppúgy adhat újabb ötleteket, mint azoknak, akik az egyházkerületi ifjúsági misszió internetes gyűjteményét még nem böngészték át.

Az idén megjelentetett füzetek első darabját Bölcsföldi András, a budapesti teológia spirituálisa írta. Kreatív segítségek az ifimunkához címmel kiadott ötletgyűjteménye ifjúsági szolgálatot végző lelkipásztoroknak, szolgálóknak jelenthet gyakorlati segítséget. Az ifjúsági csoportos összejövetelek célja ugyanaz, ami a gyülekezeti találkozások összes alkalmáé is: hogy lelkileg táplálkozzunk és növekedjünk – fogalmazott Bölcsföldi András. Az ifjúságicsoport-vezető szerint fontos a folyamatos tanítás, de az a példaadás is, „amit az ifivezető a többiek elé él".

Tiniből tanítvány – ezzel a címmel jelent meg nemrégiben az Ifi-kap-tár sorozat második kiadványa, melyet Fodorné Ablonczy Margit állított össze. Tudatosítani kell a tanítvánnyá válást a fiatalokban – hangsúlyozta az egyházkerület ifjúsági lelkipásztora. „A füzetben szerepel egy ábra, amely a működőképes keresztyénséget modellezi. Ez egy kerék, aminek a középpontjában Jézus Krisztus van, hozzá kapcsolódik az életgyakorlat négy küllője: az imádság, az igeolvasás, a közösség és a szolgálat. Ez alapján a Krisztust követő fiatalok is könnyen megvizsgálhatják magukat, mennyire tartozik mindez az életükhöz. Ha akár több is hiányzik ezek közül, a kerék könnyen akadozhat vagy összeroppanhat. A külső abroncs az engedelmes életvitelt jelképezi: taníthatóvá kell válnunk és annak is kell maradnunk. Nem gondolhatjuk, hogy most már mindent tudunk Istenről, magunkról, az emberekről. Fontos megmaradnunk abban a nyitottságban és alázatban, hogy az Úristen mindig hozhat újabb és újabb leckéket, mert életünk végéig tanítványok maradunk."

Jakus Ágnes

A teljes beszélgetés a szerzőkkel a Parókia Portálon olvasható.

Forrás: parokia.hu

Ez történik továbbiak →