Ismét teremtésvédelmi versenyt hirdettek

2015. május 30., szombat

A református Ökogyülekezeti Mozgalom és az evangélikus Ararát Teremtésvédelmi Munkacsoport harmadszor hirdet országos teremtésvédelmi versenyt középiskolásoknak.

A verseny célja a keresztyén hit és a környezettudatos felelősségvállalás összekapcsolása a keresztyén fiatalok gondolkodásmódjában, emellett a környezet iránti elkötelezett gondolkodásmód és attitűd ösztönzése, a témában kiemelkedő ismeretekkel rendelkező fiatalok támogatása, valamint a gyülekezetek, ifjúsági csoportok, iskolák bevonása a teremtésvédelmi munkába.

A versenybe középfokú oktatási intézményben tanuló 14-19 éves, keresztyén elköteleződésű diákok nevezhetnek, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Jelentkezhetnek egyénileg vagy csoportosan (pl. iskolai vagy gyülekezeti ifjúsági csoportok, maximum 4 fős csapatokban).

A játék öt fordulóból áll, nem szükséges mindet teljesíteni, a pontversenyben a rangsor a végső összpontszám alapján dől el. Az első feladatot június 4-én teszik közzé a www.okogyulekezet.hu oldalon. Azok a versenyzők, akik addig jelentkeznek, plusz pontot kapnak.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Teremtés Hete záró alkalmán kerül sor, október 4-én 17:00 órától a Soproni Evangélikus Egyházközség templomában. A fődíj egy háromnapos hosszú hétvége a Fertő-Hanság Nemzeti Park látogatóközpontjában, Sarródon a Kócsagvárban.

Részletek a versenykiírásban.

Forrás: okogyülekezet.hu

Ez történik továbbiak →