Félévkezdő istentiszteletet tartottak a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészségen

2015. február 20., péntek

Zsúfolásig megtelt az úgynevezett kék terem, a Miskolci Egyetem Bölcsésztudományi Karának földszinti nagyeladója a 2015. február 16-án 18 órától kezdődő félévkezdő ökumenikus istentiszteleten. Ezen az alkalmon az egyetem oktatói és hallgatói együtt kérték Isten áldását a 2014-2015-ös tanév második szemeszterére.

A lelkészség által szervezett programokon aktívan résztvevő fiatalokból alakult zenekar előadásában ifjúsági énekek dallamai csendültek föl. A közös éneklés után Asztalos Richárd evangélikus egyetemi lelkész köszöntötte az egybegyűlteket. Köszöntőjében kitért arra, hogy bár a tavaszi félév első napjára, február 9-re meghirdetett, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes előadása sajnálatos módon elmaradt, de a lelkészség munkatársai mindenképpen azon fáradoznak, hogy a későbbiekben megvalósulhasson e tervezett, és sokak által várt alkalom.

Az istentisztelet liturgiájában a négy történelmi keresztény felekezet lelkészei vettek részt, az igehirdetés szolgálatát Tamás Barna jezsuita pap végezte Mk 4,21-25 alapján. Prédikációjában kiemelte, hogy a világosság, ami bennünk van, nem maradhat pusztán a saját kincsünk, ahogyan az egyetemen megszerzett tudásnak is csak akkor van értelme, ha azt az ember a későbbiekben kamatoztatni tudja.

Az istentisztelet után szeretetvendégségre invitálták a jelenlévőket, ahol jókedvű, kötetlen beszélgetés alakult ki a gazdagon terített asztalok mellett.

Forrás: evangelikus.hu

Ez történik továbbiak →