Ifi hírek

Refiresz Székesfehérváron

A Református Fiatalok Szövetségének következő alkalma Székesfehérváron.

Sztárokkal startolt az idei 72 óra

Meglepetéskoncert, a kisfilmpályázat eredményhirdetése, bátorító szavak, önkénteskedés az idei 72 óra komrpomisszum nélkül megnyitóján. Több mint 300 önkéntes projekt, közel 8000 résztvevővel valósul meg október 12. és 15. között Magyarországon az ökumenikus kezdeményezésnek hála.

Hat szóban a Bibliáról

Idén ősszel is meghirdette középiskolásoknak és egyetemistáknak szóló játékos bibliaismeretei vetélkedőjét a Magyar Bibliatársulat Alapítvány.

Lehet még csatlakozni

Meghosszabbított regisztrációval vár mindenkit a 72 óra kompromisszum nélkül.

Kihirdették a Re:formáció vetélkedő eredményét

Október 1-jén került sor a Re:formáció – Megújuló világ komplex műveltségi vetélkedő döntőjére, melyet a Magyar Televízió M5-ös csatornáján kísérhettek figyelemmel a nézők.

Jól tetted, hogy eljöttél

Kárpátaljai középiskolások nyári szünetük egy részét arra fordították, hogy minőségi időt töltsenek a Dunaalmási Református Szeretetház fogyatékos fiataljaival. Orbán László tanár, a csoport vezetőjének beszámolója.

Rövidfilm pályázatot hirdet a 72 óra

Több vagy, ha adsz! A 72 óra kompromisszum nélkül ifjúsági önkéntes akció filmes pályázata.

Több vagy, ha adsz!

Mutasd meg, hogy mi fiatalok – mint a jövő döntéshozói – jobbá tudjuk tenni a világot.

Érted?!

Tehetséggondozó diáktábort szervezett július 2-6 között a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (Református EGYMI).

Összerázódva

A Zsinati Ifjúsági Iroda meghirdetett pályázatára olyan műveket vártak, melyekben visszaköszöntek a tavaszi ifjúsági fórumon hallott projektismeretek gyülekezetépítő programok megtervezésén és lebonyolításán keresztül. A pályázat nyertesével, Vitéz Bertalannal beszélgettünk.

Refo500

 

Egy nap a Refo500 sátorban

A szervezők meghívására a Zsinati Ifjúsági Iroda önálló programmal, a Refo500 sátorral érkezett Velencére, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). 

 

Túllátni a kereteken

A Zsinati Ifjúsági Iroda Refo500 sátoráról, a program valódi erejéről és üzenetéről a szervezőket kérdeztük.

Tíz éve kompromisszum nélkül

Kép: Tíz éve kompromisszum nélkül
Az Ökumenikus Ifjúsági Iroda (ÖKI) ezen a hétvégén tizedik alkalommal szervezi meg a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű önkéntes akciót. Az iroda munkatársaival az elmúlt évek tapasztalatairól és a további tervekről beszélgettünk.

Csillagpont 2017

Ez történt a Csillagponton

 

Keep calm, az Isten munkában van

„Vannak olyanok, akik csak általad találkozhatnak Istennel, csak úgy tudják megérteni az üzenetet, ahogy te adod át nekik″ – Bella Violetta igehirdetésével búcsúztunk a 8. Csillagponttól.

 

Vetkőzzetek, öltözzetek, repüljetek!

A találkozó napjai alatt valamit levetkőztünk, és valami újba öltöztünk fel lélekben. Miért tettük ezt? Hogy merjünk álmodni, és megtenni azt, ami lehetetlen – erre buzdított Mike Pál utolsó csillagpontos főelőadásában.

 

Biztonságos hely tékozló fiaknak

A biztonságos helyről, a mákos beigliről, a tékozló fiúról és az öt soláról szólt második előadásában Mike Pál lelkipásztor.

 

Jézussal indult a reformáció

Közösség, tánc, ölelés – ez Isten eredeti terve az emberrel, akit elpecsételt, biztonságba helyezett, és akivel közösséget vállalt. Erről az eredeti tervről és ennek megromlásáról beszélt szerda reggeli első előadásában Mike Pál, a Csillagpont főelőadója.

GeKIB

A GeKIB titka

Miért hasznos, ha hatvan-hetven Kárpát-medencei ifjúsági vezető együtt tölt néhány napot? Ez a pár nap időt és teret nyújt az ismerkedésre, ötletelésre, szakmai továbbképzésre, kötetlen beszélgetésekre és a lelki feltöltődésre is.

Ez történik továbbiak →