Kölcsey Ferenc emlékház átadása

Május 25-én 11 órakor adják át Sződemeteren, Kölcsey Ferenc szülőfalujában az „ISTEN, ÁLDD MEG A MAGYART" program keretében elkészült Kölcsey Ferenc emlékházat.

A találkozás kiváltsága

„Szól az ima azért, hogy ébredés legyen közöttünk, és azért is, hogy ez a nap valóban az öröm és a hálaadás alkalma legyen" – a szombati egységnapon mi is ellátogattunk az imaláncra, hogy másokkal együtt fohászkodjunk.

 

Bővüléssel ünnepeljük az egységet


Az amerikai Kálvin Egyházkerület is csatlakozott a tizedik születésnapját ünneplő Magyar Református Egyházhoz a pénteki debreceni ünnepi zsinati ülésen.

Hazatérő gyermekeink

„Ma a Kálvin Egyházkerület hazatalált, ennek pecsétje Isten és emberek előtt csatlakozásunk aláírása" – mondta Krasznai Csaba, az Amerikai Egyesült Államokban található Kálvin Egyházkerület püspöke. A tengerentúli református közösség a május 17-i ünnepi zsinaton csatlakozott a Magyar Református Egyházhoz.


Valósítsuk meg Isten álmát!


Az egyház küldetésének lényege, hogy megossza a világgal a meghallott evangéliumot, a megváltás csodálatos  örömhírét – fogalmazott Fekete Károly tiszántúli püspök az egységnapi hálaadó istentisztelet igehirdetésében.

Hálás szívvel


A Magyar Református Egyház Zsinatának ünnepi nyilatkozata.


Egységéért ad hálát a Magyar Református Egyház

Ünnepi megnyitóval kezdődött a Magyar Református Egység Napja Debrecen főterén. 

Hirdesse egységünket!


Az eltelt évtized megmutatta, hogy a magyar reformátusok egysége él és élni akar – ahogy egy fa is. Ezért faültetéssel kezdődött református egységünk hálaadóünnepe a Magyar Református Egyház Zsinatának május 17-i ülése előtt.

In memoriam

Elment a lélekmentő

Szörnyű bűntettekkel és sok „nehézfiúval" találkozott, mégsem rendült meg abban, hogy az ember szépnek és jónak születik. Elhunyt L. Molnár István lelkipásztor, a református börtönmisszió vezetője, a Pestszentlőrinc Erzsébet-Bélatelepi Református Egyházközség lelkipásztora. 63 évet élt.

Ajánló

A Református félóra e heti adásából

Kép: A Református félóra e heti adásából

Milyen a magyar reformátusok egysége? Milyen egy drog és alkoholmentes fesztivál? Miért kell a spirituális zenét kivinni az utcára? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ május 22-én, a Református félórában, a Kossuth Rádió hullámhosszán.

A Reformátusok Lapja e heti számából

Kép: A Reformátusok Lapja e heti számából

Milyen lesz a jövőre megjelenő új énekeskönyv? Hol ültették el a május 18-i egységnapra készülve az összetartozást jelképező tölgyfát? Hogyan találta meg családja a temesvári Margit nénit több ezernyi református között Debrecenben? A Reformátusok Lapja május 26-i számából megtudhatjuk!

Egység

Korokon átívelő egységünk


„Őrizzen meg az Úr Isten, ki legyen néktek is, kedves hittestvér utódaink gondviselő jó Atyátok..." – szól az üzenet nekünk, ma élő reformátusoknak hat évtizeddel korábbról. Az egységnapra készülve annak jártunk utána, ki írta a fenti sorokat és hogyan változik egy gyülekezet élete, ha hosszú évek után végre újra saját lelkipásztora lesz.

Egyházunk

Pápai református helyszínek a nemzeti emlékhelyek között

A Pápai Református Kollégiumot és az Ótemplomot is felvették a történelmi emlékhelyek sorába. Az ezt jelképező sztélét május 11-én, szombaton, az Emlékhelyek napján avatták fel a Pannonia Reformata Múzeum bejárata előtt.

Fiatalok

Egységben a Csillagponton


Kedvezményesen, csaknem fél áron lehet bérletet vásárolni a Csillagpontra elővételben, május 23-ig. Azoknak, akik Kárpátaljáról vagy a Vajdaságból érkeznek, automatikusan jár kedvezmény. Idén a közösség lesz a fő téma. A részletekről Prikryl Edinát, a református ifjúsági találkozó koordinátorát kérdeztük.

Misszió

Krisztusban kiteljesedő identitás és szolgálat


Szerinte a céljainkat egyedül az evangéliummal lehet elérni, jelenlegi munkájában pedig nagyszerűen tudja egyesíteni hitét és a cigány közösségekben szerzett szakmai tapasztalatát. Tóth Anita országos cigánymissziós referenssel beszélgettünk.


Tájékoztató

Magyar Falu Program

Ötezer főnél kisebb településen szolgáló református közösségek kaphatnak támogatást a Magyar Falu Programban. Az ezzel kapcsolatos kérdésekben a Pályázati Iroda tájékoztatója segít eligazodni.

Istent keresem

5Móz 7

„Hiszen te Istenednek, az Úrnak szent népe vagy.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Adatvédelem

Adatvédelmi és adatkezelési mintaszabályzat

A Magyarországi Református Egyház Elnöksége az adatvédelmi rendeletnek való megfelelés céljából közzéteszi a Magyarországi Református Egyház Egyházközségei Mintaszabályzatát.

Pályázatok

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

ReposztMagyar reformátusnak lenni jó

Van egy egyszerű válaszom arra, hogy mi a jó a magyar református létben. Hát, a bentlét. Az azonosulás.

KriszTeSóJól vagyok

Azt hiszem addigra kezdtek a szívemig hatolni Jézus szavai. Hogy ne nyugtalankodjak. Hogy higgyek.

MegmondomA történetietlenség takarója...

Ha a narratívák egy az egyben fiktívek, a szöveg akkor is ugyanazt az istenképet hordozza.

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió