Belénk kódolt szeretet

Kép: Belénk kódolt szeretet
A tizedik Kárpát-medencei református önkéntes napokon olyan közösségeket kérdeztünk az elmúlt évek tapasztalatairól és emlékezetes pillanatairól, akik már a kezdetektől részesei a megmozdulásnak.

Elkezdődött a tizedik Szeretethíd

„Kívánom, hogy a tizedik Szeretethídon még többet mosolyogjunk, miközben embertársainkért vagy azért a közösségért teszünk, amelynek a környezetében élünk!” – fogalmazott a megnyitón a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.

Istent keresem

Róm 11,1–10

„...most is van maradék a kegyelmi kiválasztás szerint” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Szentháromság

A Szentháromság örömforrás

Kép: A Szentháromság örömforrás

„Ha Isten valamilyen magasabb erő szerint cselekszik, amelyet nem helyezett el az anyag törvényei közé, akkor az emberi gondolkodás tisztelettel megáll, és azt mondja: csoda történt. Ilyen csoda, mégpedig Isten gazdag ajándékozó szeretetének csodája a Szentháromság" – Czanik Péter írása a Szentháromság vasárnapjára.

Egység

Megvallani hitünket

Kép: Megvallani hitünket

A gyötrelmek, nehézségek között megélt örömről és a keresztyének ezzel járó kötelességéről beszélt prédikációjában Szenn Péter horvátországi református püspök a Generális Konvent ülésének záró istentiszteletén a diósgyőri református templomban május 25-én.

Erő van az egységünkben

Kép: Erő van az egységünkben

Ünnepi zsinaton adnak hálát a határokon átívelő Magyar Református Egyház megalakulásáért jövőre, annak tizedik évfordulóján – erről döntöttek a Generális Konvent tagjai Lillafüreden. Összefoglaló a május 25-i, pénteki ülésről.

Reménységgel, hittel, áldással

Kép: Reménységgel, hittel, áldással

Ábrám Tibor főgondnok gondolataival kezdődött a Generális Konvent idei ülése. Összefoglalónk az első nap eseményeiről.

Összekötik az elszakadt szálakat

Kép: Összekötik az elszakadt szálakat

Még csak tíz éve, hogy újra van helyben lakó lelkésze a trianoni döntéssel Magyarországtól elszakított maréknyi közösségnek, a szentlászlói reformátusoknak. Már csak parókiát szeretnének, hiszen az elmúlt években felújították Szlovénia egyetlen református templomát, és egyre szorosabb kapcsolatot ápolnak a környező magyarországi gyülekezetekkel.

A Szentlélek kapcsolatot teremt köztünk

Pünkösdkor készültünk a 2009. május 22-én kinyilvánított magyar református egység tizedik megünneplésére. A kettős ünnep veti fel a kérdést: vajon megéljük-e valóban a célul kitűzött egységet, és valóban az Isten szerinti-e a létrejött egység? Kató Béla püspök írása.

Egyházunk

Megújul egyházunk arculata

Hagyomány, egyszerűség, minőség – ezzel a három szóval foglalható össze a Magyarországi Református Egyház új arculata. Elkészült az arculati kézikönyv, ez alapján fokozatosan egységesítik a korábban használt elemeket, miközben a címer megmarad.

Küldetés

„Isten országának tetten érhetőnek kell lennie az oktatásban"

Inkluzív református általános iskolák címmel szerveztek műhelynapot az Országos Református Cigánymisszió és a HEKS-MRE projekt munkatársai: a résztvevők megismerhették a hazai alapfokú oktatási intézmények helyzetét a befogadás terén, kerekasztal-beszélgetésen vitathatták meg az elhangzottakat, valamint az inklúziós index gyakorlati tapasztalatait is megoszthatták egymással.

Fiatalok

„Jó érzés megmutatni, mit tudunk”

Kép: „Jó érzés megmutatni, mit tudunk”

Régi álmot váltott valóra a Baár-Madas Református Gimnázium három diákja, mikor tavaly év végén megnyerték a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. A győztes csapat tagjaival azután beszélgettünk, hogy hazatértek cambridge-i nyereményútjukról.

Pünkösd

Pünkösd ajándéka – a siketeknek is

Istennél nincsenek választóvonalak, igéje ugyanúgy szól a siketekhez és a hallókhoz, de azt teljes szívből csak a saját nyelvi és kulturális közegünkben érthetjük meg a legteljesebben. Épp ezért már jelnyelven is elérhető Márk evangéliuma és további újszövetségi könyveket fordítanak a magyarországi siketek számára.

Hittan

A választható hit- és erkölcstan szervezésének 15 lépése

Pályázatok

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

MegmondomMegérkezés a Tóra lelkéhez - út a Tóra lelkéhez

Ne legyen zsákbamacska, kimondom mindjárt az elején: ez nem más, mint a szeretet.

ReposztA Szentléleknek van hozzá köze, de nem tudom pontosan

A videó arra indít, hogy azt mondjam: íme, a missziós terület, azok az emberek, akiket meg lehet (sőt: kell) szólítani.

KriszTeSóParaklétosz

Egy szó erősödött meg bennem, ahogy felfelé és befelé figyeltem: vigasztaló.

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió