• Plántálók és aratók, régi és új egyetemi lelkészek – Győrffy Eszter, Márkus Tamás András, Bobok Ágnes és Bedekovics Péter – ültek egy asztalhoz, hogy az idén 30 éves budapesti egyetemi misszióban szerzett tapasztalataikról beszéljenek.

 • Keressük a jövő ifjúsági vezetőit!

  A Zsinati Ifjúsági Iroda és az Exodus 2019-ben is közösen szervezi meg négy alkalmas Ifjúsági Vezetőképzőjét.

  Kiscsoportvezetőket keres a Csillagpont

  Érzel magadban elhívást, hogy a Csillagpont négy napján, 8-16 fő vezetőjeként beszélgetéseket vezess a találkozó előadásairól?

Küldetés

 

Mező Misi énekes volt a Tini Rehab – Fiatalkorúak Drogterápiás Otthona legutóbbi zenés jótékonysági estjének vendége.

In memoriam

Elhunyt id. Ábrám Tibor

Életének 82. évében hazatért Megváltójához Ábrám Tibor református lelkipásztor.

Anno '18

A 2018-as év termése

Kép: A 2018-as év termése

Lelkész és rendőr egyszerre, református gimnazista feltaláló, szakácsversenyt nyert konyhásnénik – néhány ember, akiket a 2018-ban megismerhettek a reformatus.hu olvasói. Emellett teológiai kérdéseket boncolgattunk, közéleti témákat jártunk körbe református szemmel és nem hagytunk fel a gyülekezetek látogatásával sem. Több mint 1300 tavalyi tartalmunk legérdekesebb, legfontosabb, legemlékezetesebb

Gazdag év van mögöttünk

Kép: Gazdag év van mögöttünk

Emlékeztetőül 12 képen 12 történet az elmúlt 12 hónapból.

Gyülekezetek

Mi vagyunk Isten temploma

Utazásunk ebben az esztendőben is folytatódik, idei első felvidéki helyszínünkön egy olyan közösséget ismerhettünk meg, melyben Isten még a villámcsapáson keresztül is megszólította az embereket.

Egyházunk

A Reformátusok Lapja e heti számából

Aranyokleveles teológusról, ökogyülekezeti konferenciáról és felvidéki gyülekezetről is olvashatnak a Reformátusok Lapja 2019. január 13-i számában.

Mit hallunk az e heti Református félórában?

Életet megváltoztató könyvből, különleges nyelvvizsgáról és színdarabot író teológusról szól a Kossuth Rádió most szerdai református műsora.

Új szakok és nyílt nap Debrecenben

Kép: Új szakok és nyílt nap Debrecenben

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) 2019. január 24-én, csütörtökön 9:30-tól nyílt napot szervez, melyen az érdeklődők megismerhetik az intézmény képzéseit és a jelentkezés feltételeit. Az intézmény két intézetében hitéleti és tanítóképzés folyik, a nyílt nap résztvevői bepillanthatnak az egyetem mindennapi életébe, találkozhatnak oktatókkal és jelenlegi hallgatókkal is.

Istent keresem

Jn 2,13–25

„A te házad iránti féltő szeretet emészt engem." tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink


Ez történik továbbiak →

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

KriszTeSóIma Kárpátaljáért

Aztán végre megérzem és megértem, hogy Te mindvégig itt voltál és vagy mellettem.

ReposztKüzdelem a múltért

A történelem visszamenőleg sem ért véget.

MegmondomÁkos hite és a kereszténységek

Mi az oka a bizonytalanságomnak?

Adatvédelem

Adatvédelmi és adatkezelési mintaszabályzat

A Magyarországi Református Egyház Elnöksége az adatvédelmi rendeletnek való megfelelés céljából közzéteszi a Magyarországi Református Egyház Egyházközségei Mintaszabályzatát.

Dunamelléki Egyházkerület

A bizalom helye

Játszhatnak, töltődhetnek, közösségben lehetnek és biztosak lehetnek abban is, hogy ha itt feltesznek egy kérdést egy felnőttnek, az kettejük között marad. A Tisztás Közösségi Helyen ... ...

Két nappal közelebb Dél-Koreához

Távol-keleti vendégek érkeztek a Lónyay Utcai Református Gimnáziumba, hogy megismerjék kultúránkat, és kapcsolatokat építsenek. A magyar diákok nyitottan fogadták őket, az alkalom pedig egy kicsit ... ...

Dunántúli Egyházkerület

Miként gyűjt az Isten

Amint beszámoltunk a somogyi hírről a nágocsi Árvácska Anya- és Csecsemőotthonban november 30-án tűz ütött ki. Közel két hét telt el, de folyamatos az érdeklődés, hogy mi történt azóta. Nagy Csaba esperes urat kerestük fel, hogy adjon tájékoztatást olvasóinknak.

"A Karácsony marad" - Adventi családi hétvége a Pannonia Reformata Múzeumban

Adventi családi hétvége lesz a Pannonia Reformata Múzeumban 2018. december 8-9-én. Részletek a tovább mögött.

Tiszáninneni Egyházkerület

Gyászjelentés

Fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Örsi Anikó életének 66. évében 2019. január 15-én hazatért Teremtőjéhez. Búcsúztatására a bodroghalászi ... ...

Gyászjelentés

Mély fájdalommal, de Isten akaratát békességgel elfogadva adjuk hírül, hogy szerettünk, Ábrám Tibor református lelkipásztor életének 82. évében hazatért Megváltójához. Temetése 2019. január 19-én 11 ... ...

Tiszántúli Egyházkerület

XII.Tiszántúli Református Jótékonysági bál

A bál 2019. február 15-én lesz a debreceni Kölcsey Központban. A beérkező adományokból a felvidéki Léván működő Czeglédi Péter Református Gimnázium tanulóit támogatjuk.

Orgonakurzus

Orgonakurzus lesz a debreceni Kistemplom frissen felújított, három manuálos Kiszely orgonáján 2019. május 3–4. között. A kurzusvezető Gárdonyi Dánie...

Neked mondom, kelj fel! — a lelkész válaszol

Mi a menete, hogy felnőtt korban megkeresztelkedjek?

Felnőttkorban a keresztség szentségének kiszolgáltatását úgynevezett konfirmációs oktatás előzi meg, amely segíti a megkeresztelendőt abban, hogy kérése érett hitbeli döntésen alapuljon. A felnőtt keresztség és a konfirmációs oktatás komolyan vétele biztosan hasznára válik lelkiekben, önmaga mélyebb megismerésében, de egyéb általános műveltségi ismeretek megszerzésében is.
Tovább olvasom

Forduljanak hozzánk!

Református lelkipásztoraink szeretnének az internet segítségével azokhoz fordulni, akikben kérdések vetődtek fel, de úgy érzik, nem tudják kinek feltenni őket. Keressenek meg minket, ha olyan életvezetési tanácsot is szívesen meghallgatnának, ami a Biblia tanításán alapul; ha a megnyugvást Istenben keresik; és akkor is írjanak, ha kérdésük van a keresztyén hittel, tanítással, református egyházunkkal kapcsolatban.

Kik segíthetnek még?

A Lelkész válaszol rovatunkhoz fordulók mellett azoknak is szeretnénk tanácsot nyújtani, akik úgy érzik, más típusú segítségre szorulnak. A gyülekezetekben élő, dolgozó lelkipásztorok mellett egyházunkban számos lelkigondozói szolgálat, bajba jutottak megsegítésével foglalkozó intézmény működik. Tovább...

Kálvin Kiadó

Értesítés zárvatartásról

Tisztelettel értesítjük Kedves Vásárlóinkat, hogy a Kálvin Kiadó és könyvesboltjai 2019. január 18-án, pénteken továbbképzés miatt zárva tartanak. Megértésüket köszönjük!

Honlapunk megújult

Újra szeretettel várjuk a látogatókat a kalvinkiado.hu címen. A szebb, korszerű megjelenés mellett számos, a böngészést és vásárlást megkönnyítő változtatást is végrehajtottunk, így például mobiltelefonról és táblagépről is könnyebb a tájékozódás és a vásárlás.

 • A nagy történet
 • Michna
 • Köntös
 • Robinson
 • McGrath Brunner