Három évszázadnyi álom vált valóra Taksonyban

2019. május 25., címkék: templomszentelés

Felszentelték a Taksonyi Református Missziói Egyházközség templomát és közösségi házát, majd beiktatták hivatalába Stefán Attila lelkipásztort május 25-én, szombaton. A templomszentelő istentiszteleten Bogárdi Szabó István püspök azt mondta: a Békesség Háza legyen az a hely, ahová Jézus elhívja a gyülekezetet, hogy megerősödve visszaküldje a világba.

Egy adósság maradt

2018. június 05., címkék: újpalota, bogárdi szabó istván, dunamellék, templomszentelés

Felépült az újpalotai református gyülekezet korszerű és esztétikus temploma, ám a gyülekezet nem akarja az úri középosztály zárt világát építeni. Egyetlen adósságuk maradt: szeretni.

Felszentelték a felújított református templomot Beregszászon

2018. május 29., címkék: beregszász, kárpátaljai reformátusok (kre), templomszentelés

Hálaadó ünnepi istentisztelettel összekötve felszentelték a kárpátaljai reformátusság és magyarság életében központi szerepet játszó református templomot vasárnap Beregszászon.

A szív és a szeretet temploma

2017. november 03., címkék: sajólád, templomszentelés, reformáció500

Felszentelték a sajóládi református templomot. A háromezer fős település reformátusai 2014-ben vágtak bele az építkezésbe, amelyet a magyarországi gyülekezetek 17,5 millió forinttal támogatták. A templomszenteléssel és az azt követő Kálvin-szobor avatással véget ért a reformáció emlékéve a Tiszáninneni Református Egyházkerületben, mely során jubileumi programokkal, konferenciákkal és hálaadó istentiszteletekkel emlékeztek a reformáció kezdetének 500. évfordulójára.

Felszentelték Debrecen legújabb református templomát

2014. október 06., címkék: templomszentelés, debrecen-lencztelep

2011-ben tették le Debrecen legújabb református templomának alapkövét a Lencztelepen. A 120 férőhelyes templom ebben az évben teljesen elkészült, a templomszentelő ünnepséget, október 4-én 14 órától tartották az új templomban.

Templomszentelés Szemeretelepen

2013. október 18., címkék: szabó istván, reformátusok lapja, templomszentelés, szemeretelep

– E falakra s e falak háza népére, lelkipásztoraira és hívő népére szálljon a Szentlélek ereje, hogy az Úrnak házáért való féltő szeretet emésszen, de meg ne emésszen benneteket – így kérték Isten áldását október 14-én, a Budapest-Szemeretelepi Református Egyházközség templomszentelő istentiszteletén.Hosszú és rögös út vezetett idáig: a gyülekezet sokáig várt arra, hogy az Úrnak méltó lakhelye épülhessen. A fáradságos munka és a kitartó imádság gyümölcseinek több mint hetven év kellett, hogy beérjenek.

„Szenteld meg ezt a hajlékot”

2012. november 27., címkék: templomszentelés, reformátusok lapja, nagykovácsi

„Hogy mikor is ígért Isten a Nagykovácsi gyülekezetnek szép templomot? Talán azok tudják, akik az elmúlt évtizedeket végigélték. És hány ember szívében született imádság, hogy legyen méltó háza itt Istennek a reformátusok számára is, és hányszor érkezett el az emberi tervezés áthatolhatatlan falakhoz, legyőzhetetlen akadályokhoz" – tette fel e kérdéseket igehirdetésében Szabó István Nagykovácsiban november 24-én. A Budapest-Déli Református Egyházmegyéhez tartozó pest megyei gyülekezet templomszentelésén a dunamelléki püspök áldást kért az új templomra és a gyülekezetre.

Templomszentelés Nagykovácsiban

2012. november 16., címkék: templomszentelés, reformátusok lapja, nagykovácsi

A templom építéséhez nagyban hozzájárult a két évvel ezelőtti, október utolsó vasárnapjának országos perselypénz gyűjtése is.

Budapest legújabb református temploma

2011. október 14., címkék: káposztásmegyer, templomszentelés

Tíz év alatt épült fel Budapest legújabb református temploma. A káposztásmegyeri lakótelepen ma már több mint kétszázan látogatják rendszeresen az istentiszteleteket. A templomot szombaton szentelik fel.

Tizenöt éve szentelték fel a martfűi templomot

2011. augusztus 12., címkék: martfűi egyházközség, templomszentelés

A Martfűi Református Egyházközség július 31-én hálaadó istentisztelettel emlékezett a templom felszentelésére, az ünnepi istentiszteleten iktatták be tisztébe Kupai-Szabó Kornél megválasztott lelkészt is. 

A pápa Spanyolországban

2010. november 04., címkék: spanyolország, Hírek, Ökumené, xvi. benedek pápa, ökumené, templomszentelés

A katolikus egyházfő november 6-7-én Spanyolországba látogat, legelőször is Santiago de Compostelaba.

Templomépítés után belső építkezés

2010. augusztus 02., címkék: Határon túl, templomszentelés, marosi egyházmegye

Miközben Erdély-szerte folyamatosan apad a hívek száma, Maroskeresztúron a második református templomot szentelték fel.

Szabó Sarolta lelkipásztort iktatták be a felvidéki Nagykeszin

2010. június 08., címkék: szabó sarolta, Gyülekezeti hírek, lelkésznő, templomszentelés, fazekas lászló

Templomszentelési és lelkészbeiktatási ünnepséget tartottak a hétvégén Nagykeszin. Ez utóbbira utoljára ötven évvel ezelőtt került sor.

Ortodox templomszentelés a kommunista Kínában

2009. szeptember 02., címkék: Nagyvilág, kínai ortodox egyház, templomszentelés, orosz ortodox egyház, kína

(Labradin) - Augusztus 30-án Labradin városban (Belső Mongólia Autonóm Körzet) új ortodox templomot szenteltek fel Irkutszki Szent Innokentyij emlékére.

Istent keresem

Lk 8,1–15

„...és néhány asszony, akiket gonosz lelkektől szabadított meg, és betegségekből gyógyított meg:” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →