A befogadás ünnepe

2013. december 20., címkék: karácsony 2013, ahitat, áhitat, kun andrás nándor, reformátusok lapja, áhítat

Külsőségek mögé rejtőző, ünneplőbe öltözni igyekvő szívünk karácsony ünnepén arra vágyik, hogy kinyíljon az ég – a bennünket tárt karokkal fogadó, Jézusban megismert mennyei Atya házának ajtaja –, s hogy mi, emberek is megnyíljunk egymás felé. Jézusra nézünk, aki az emberi lélek sötétségébe ma is égi fénnyel világít: ő a világ világossága (Jn 9,5). Nemcsak Isten világossága, hanem az ő dicsőséges világa érkezik hozzánk: Krisztusban van velünk az Isten. Hozzánk lehajló, irgalmas szeretetének eltörölhetetlen jeleként született a mi Megváltónk, aki örök életet és kiolthatatlan fényt hozott.

Végre megadta Fiát...

2012. december 27., címkék: karácsony 2012, reformátusok lapja, publicisztika, kun andrás nándor

A karácsonyi égbolt tiszta fénnyel ragyog, tündöklését nem homályosíthatja el semmi. Nem mi készítjük az ünnepet, nem rajtunk múlik öröme, világossága. Isten jelenti ki ezt a történetet, ő ajándékoz meg bennünket önmagával: nekünk adta Fiát, hogy magához fordítson, bűnből és halálból kimentsen.

Szívünkbe áradó szeretet

2010. május 21., címkék: Háttér, kun andrás nándor, pünkösd, igehirdetés

Pünkösdnek az egész egyházi évre, és egész emberi életünkre nézve következménye van, hiszen „a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által” (Róm 5,5). Az Istenbe vetett hit, a rá tekintő reménység nem szégyenít meg – oly sokszor tapasztalhatjuk ezt életünk folyamán!

Istent keresem

Jel 17

„…a Bárány… legyőzi őket, mert ő uraknak Ura, és királyoknak Királya…” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →