Karácsonyi istentisztelet élőben

2013. december 24., címkék: karácsony 2013

Karácsony első napján Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Reformtus Egyházkerület püspöke hirdet igét a debreceni Nagytemplomban.

Jó időben, jó helyen

2013. december 22., címkék: bölcskei gusztáv, karácsony 2013, advent 2013

„Jézus megtanít bennünket arra, hogy lehet jókor, jó helyen lenni, időben észrevenni azt, ami a legfontosabb"—mondja Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke karácsonyi videó üzenetében, mely a Tiszántúli Református Egyházkerült honlapján található.

A nagy visszatérő

2013. december 20., címkék: karácsony 2013, zsengellér józsef, advent 2013

„Hozsánna a Dávid Fiának!" Ebben a Bibliai mondatban ér össze Dávid története, Jézus születése, a Karácsony és Dávid fia eljövetelének kezdete, mondja Zsengellér József. A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi karának dékánjával Dávidról, a Biblia legnagyobb irodalmával rendelkező személyéről beszélgettünk, akivel arra is kerestük a választ, miért volt Dávid nagy menekülő.

A befogadás ünnepe

2013. december 20., címkék: karácsony 2013, ahitat, áhitat, kun andrás nándor, reformátusok lapja, áhítat

Külsőségek mögé rejtőző, ünneplőbe öltözni igyekvő szívünk karácsony ünnepén arra vágyik, hogy kinyíljon az ég – a bennünket tárt karokkal fogadó, Jézusban megismert mennyei Atya házának ajtaja –, s hogy mi, emberek is megnyíljunk egymás felé. Jézusra nézünk, aki az emberi lélek sötétségébe ma is égi fénnyel világít: ő a világ világossága (Jn 9,5). Nemcsak Isten világossága, hanem az ő dicsőséges világa érkezik hozzánk: Krisztusban van velünk az Isten. Hozzánk lehajló, irgalmas szeretetének eltörölhetetlen jeleként született a mi Megváltónk, aki örök életet és kiolthatatlan fényt hozott.

Istent keresem

Lk 20,41–47

„Ezekre vár a legsúlyosabb ítélet” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink