Az Állami Számvevőszékre látogattak egyházunk vezetői

2019. július 19., címkék: állami számvevőszék

A magyarországi egyházi vezetőkkel hagyományosan, évente megszervezett megbeszélés sorozat 2019. július 18-án a Magyarországi Református Egyház elöljáróinak látogatásával folytatódott az Állami Számvevőszéken. Az elnöki találkozó témái között a közpénzügyi gazdálkodás és ellenőrzés aktuális kérdései, valamint az egyházi fenntartású intézmények számvevőszéki ellenőrzéseinek tapasztalatai álltak. Domokos László hangsúlyozta: a belső kontrollrendszer szabályozása és szabályozás szerinti működtetése kiemelt jelentőségű, mely hozzájárul az etikus vezetés mind szélesebb körű elterjedéséhez.

Az egyháznak elemi érdeke a szabályszerű gazdálkodás

2018. június 15., címkék: állami számvevőszék

A Magyarországi Református Egyház vezetőinek látogatásával megkezdődött az Állami Számvevőszék (ÁSZ) idei egyházi találkozóinak sorozata. Az ÁSZ évek óta visszatérően szervez egyeztetéseket a magyarországi történelmi egyházak vezetőivel, a megbeszélésnek ezúttal az egyházak mint intézményfenntartók első számvevőszéki ellenőrzési tapasztalatainak megosztása adott különös aktualitást.

Az Állami Számvevőszék elnökével találkoztak egyházunk vezetői

2016. június 17., címkék: állami számvevőszék, domokos lászló

Az Állami Számvevőszék elnöke és vezető tisztségviselői a magyar történelmi egyházak képviselői közül elsőként a Magyarországi Református Egyház (MRE) vezetőit fogadták június 16-án az ÁSZ székházában. Az Állami Számvevőszék és a Magyarországi Református Egyház konzultációjának fókuszában az egyházi intézmények által kitöltött öntesztek eredményei, és az egyházi tulajdonban lévő intézmények fejlesztési kérdései álltak.

Találkozó az Állami Számvevőszék elnökével

2015. július 11., címkék: állami számvevőszék

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke és vezető tisztségviselői 2015. július 9-én a Magyarországi Református Egyház (MRE) vezetőivel találkoztak az ÁSZ székházában. A legfőbb hazai ellenőrző intézmény és a történelmi egyház konzultációjának fókuszában a számvevőszéki ellenőrzések tapasztalatai és egyházügyi kérdései álltak. A megbeszélés keretében az Állami Számvevőszék átfogó tájékoztatást adott az ÁSZ ellenőrzések módszertani megújulásáról is, valamint tanácsadó tevékenysége részeként bemutatta az egyházaknak a hatékony, eredményes, egyúttal szabályos közpénzügyi gazdálkodás jó gyakorlatait.

Az ÁSZ-elnöknél jártak a református egyházvezetők

2013. június 17., címkék: állami számvevőszék, állam-egyház kapcsolatok

Az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László hivatalában találkozott a Magyarországi Református Egyház vezetőivel.  A megbeszélésen az ÁSZ elnöke kiemelte: Magyarország a teljes megújulás korszakát éli, amely érinti az egyházakat is. Az ÁSZ ugyanakkor minden vallási közösség gazdálkodását egyformán, objektív és egyértelmű kritériumok alapján ellenőrzi majd a jövőben is.

Az ÁSZ elnökénél járt Bölcskei Gusztáv

2012. augusztus 29., címkék: állami számvevőszék, domokos lászló, bölcskei gusztáv

Domokos Lászlónál, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökénél tett látogatást Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke. A találkozó fő témája a közpénzekkel kapcsolatos ellenőrzési tapasztalatok áttekintése volt.

Istent keresem

Lk 20,41–47

„Ezekre vár a legsúlyosabb ítélet” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink