Febr 08. szombat

Protestáns Cigánymissziós Találkozó

„Tiszta szívet teremts bennem...!" címmel szervezik meg 2020. február 8-án az ötödik Protestáns Cigánymissziós Találkozót, ezúttal a Debreceni Református Nagytemplomban.

Febr 14. péntek

Nyílt nap a Selye János Egyetemen

A komáromi Selye János Egyetem minden érdeklődőt vár nyílt napjára, melyre 2020. február 14-én, pénteken 9.00-tól kerül sor az egyetem konferencia-központjában.

Febr 21. péntek

XIII. Tiszántúli Református Jótékonysági Bál

A tizenharmadik Tiszántúli Református Jótékonysági Bált 2020. február 21-én, pénteken rendezik meg a debreceni Kölcsey Központban. Részvételünkkel a Székelyudvarhelyi Református Diákotthont támogatjuk.

Febr 22. szombat

17. Jótékonysági Budabál

A kárpátaljai Nagydobronyi Református Líceum tanáraiért és tanulóiért bálozhatunk 2020. február 22-én, szombaton 18.30-tól a Budai Református Egyházközség szervezésében. A helyszín ezúttal is a Budavári Önkormányzat aulája (Budapest, Kapisztrán tér 1.).

Febr 28. péntek

Fiatal kutatók és doktoranduszok teológuskonferenciája

Az eucharisztia és az úrvacsora lesz a Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya tizedik, fiatal kutatóknak és doktoranduszoknak szóló nemzetközi teológuskonferenciájának kiemelt témája. 2020. február 28. és március 1. közözt Egerbe várják a teológiai vagy vallástudományi PhD tanulmányokat folytató doktoranduszokat, illetve mindazokat, akik doktori értekezése érinti az előbbi diszciplínákat.

Márc 06. péntek

BORUM 2020

A Tokaj-hegyaljai Erdőbénye látja vendégül a Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fórumát idén március elején. Egyházunk borversenyére 2020. február 16-ig lehet nevezni.

Márc 07. szombat

X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé

A Kecskeméti Katona József Múzeum 2020 márciusa és szeptembere között X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé Szent vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora) címmel országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítást rendez.

Máj 15. péntek

Gyermekvonatok

2020 a nemzeti összetartozás éve, de nemcsak a trianoni békediktátum száz éves évfordulója lesz idén, májusban a „gyermekvonatok" centenáriumára is emlékezünk majd: az első világháború után hatvanezer éhező magyar gyermeket utaztattak néhány hónapra Nyugat-Európába, belga, brit, skandináv, svájci, de leginkább holland családokhoz.

Aug 07. péntek

Nemzetközi homiletikai konferencia Magyarországon

A Magyarországi Református Egyház és a Károli Gáspár Református Egyetem ad otthont a Societas Homiletica 14. nemzetközi konferenciájának 2020. augusztus 7. és 12. között. A nemzetközi homiletikai társaság a prédikálás oktatóit és kutatóit gyűjti egybe a világ minden sarkából, várják a magyar előadók jelentkezését is. Idei konferenciájuk címe: Preaching Toward Truth.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió