Szept 27. csütörtök

Bemutatkozik a Református Tananyagtár

Szeretnénk minél több pedagógussal megismertetni a fejlesztést, és persze kipróbálni gyakorlatban is az elkészült anyagokat, ezért 2018. decemberig havonta egy-egy iskolába szervezünk bemutató látogatást, ahova pedagógusokat, intézményvezetőket várunk. A látogatás során a bemutató órák és azok tapasztalatainak megbeszélése mellett a Református Tananyagtár használatába is bevezetnénk az érdeklődőket, emellett lehetőség nyílik eszmecserére a református tananyagfejlesztés irányairól, a digitális pedagógia kihívásairól, örömeiről.

Szept 27. csütörtök

Hitvita Szűz Mária mennybevételéről

Mit tanít pontosan Mária mennybevételéről a katolikus egyház, és mit tanít ezzel szemben a protestantizmus? A protestáns-római katolikus hitvitasorozat következő részeként a római egyház legújabb dogmájának kérdését vitatja meg Szász Péter történész, római katolikus apologéta és Nagy Gergely református teológus, lelkész szeptember 27-én este.

Szept 27. csütörtök

25 éve indult újra a Lónyay

Koncertekkel, kulturális programokkal és hálaadó istentisztelettel ünnepli újraindulásának 25. évfordulóját a budapesti Lónyay Utcai Református Gimnázium szeptember 27. és 29. között.

Szept 28. péntek

Iskolatúra

2018 szeptemberétől rendezvénysorozat indul „Iskolatúra” címmel, amely lehetőséget ad a református intézmények számára, hogy számot adjanak a náluk folyó – a református többlet szempontjából kiemelkedő – szakmai munkáról. A program célja, hogy az intézmények közötti tudásmegosztást, kapcsolatrendszert erősítsük, lássuk egymás jó gyakorlatait, innovációit.

Szept 28. péntek

PRÚSZ MédiaMűhely

A rádiós újságírás – avagy a rádiómisszió esélyei a digitális világban lesz a Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz) szeptember 28-30-iki, révfülöpi médiaműhelyének témája.

Szept 29. szombat

Hálaadás Nagykőrösön

Szeptember 29-én 15 órától hálaadó istentiszteleten emlékeznek arra, hogy 25 éve indult újra a nagykőrösi református gimnázium.

Szept 29. szombat

Ayman Jarjour gitárkoncertje

Ayman Jarjour szír gitárművész ad jótékonysági koncertet szeptember 29-én a budapesti Skót Misszió szervezésében.

Szept 29. szombat

Visky Ferenc 100

Könyvbemutatóval és konferenciákkal emlékeznek szeptember 29-én Szatmárnémetiben a 100 éve született erdélyi református lelkészre, teológusra.

Szept 30. vasárnap

Teremtés hete

A közösség témáját járja körül ezúttal a Teremtés hete, amit idén szeptember 30. és október 7. között ünnepelünk.

Szept 30. vasárnap

Hálaadás Pócsmegyeren

Hálaadó istentiszteletet tartanak a pócsmegyeri református templomtorony építésének 200. évfordulójából szeptember 30-án vasárnap 15 órakor.

Okt 01. hétfő

Legyen a vendégünk egy mesére!

Szeptember 30-át, Benedek Elek születésnapját, a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére 2005-től a Népmese napjaként ünnepeljük. Az eseményhez – a tavalyi sikeres programhoz hasonlóan – ebben az évben is csatlakozik a Ráday Múzeum, emlékezve és emlékeztetve a református Benedek Elekre.

Okt 04. csütörtök

Miatyánk a kortárs magyar festészetben

A mi Urunk Jézus Krisztustól tanult imádságot naponta többször is elmondva milyen képi világ jelenik meg ezekben afohászokban, az emberi emlékezetben? A MARTINEUM Felnőttképző Akadémia Szombathelyen most erre keresi a választ.

Okt 06. szombat

Teológusok párbeszédben

A Szentlélek működéséről és ajándékairól rendeznek teológiai konferenciát október 6-án a Baptista Teológiai Akadémián.

Okt 06. szombat

Hivatásunk a teremtés védelme

Regionális felekezetközi női találkozót tart Pakson 2018. október 6-án a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Női Bizottsága.

Okt 12. péntek

Hol van Isten, amikor fáj?

Philip Yancey, korunk egyik legbefolyásosabb keresztyén írója Budapesten és Debrecenben is tart ingyenes előadásokat.

Okt 12. péntek

Református ízek találkozója

Új gasztrokulturális esemény segíti a reformátusok összetartását: október 12-14. között első alkalommal rendezik meg a Református ízek találkozóját a horvátországi Kopácson. Az idei rendezvény fő témája a paprika lesz.

Okt 13. szombat

Nőszövetségi konferencia

A Magyar Református Nőszövetség október 13-i konferenciáján adják át a Zsindelyné Tüdős Kláráról elnevezett díjat.

Okt 21. vasárnap

Reformációi gálaest

Az Október a Reformáció hónapja rendezvénysorozat egyik központi rendezvényét október 21-én, vasárnap 17 órakor tartják az Uránia Nemzeti Filmszínházban (Budapest VIII., Rákóczi út 21.).

Nov 15. csütörtök

Generális Konvent elnökségi ülés

Nov 16. péntek

A bibliai integráció a természettudományos oktatásban

Jógyakorlat-konferencia.

Nov 21. szerda

Zsinati ülés

Dec 12. szerda

Zsinati Tanács ülése

Dec 25. kedd

Karácsony első napja

Dec 26. szerda

Karácsony második napja

Istent keresem

Zak 10

„Kérjetek esőt az Úrtól a tavaszi eső idején!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →